Вебінар «Європейські ініціативи будівництва сталого та інклюзивного майбутнього» був організований FSC Україна в рамках виставки InterBuildExpo. 50 учасників вебінару: архітектори, дизайнери, девелопери, НГО, утримувачі FSC сертифікатів, які виробляють ма

Вебінар «Європейські ініціативи будівництва сталого та інклюзивного майбутнього» був організований FSC Україна в рамках виставки InterBuildExpo.

50 учасників вебінару: архітектори, дизайнери, девелопери, НГО, утримувачі FSC сертифікатів, які виробляють матеріали для будівництва, представники профільних асоціацій та муніципалітетів підвищили свою обізнаність щодо ініціатив та інструментів, що відіграють ключову роль у сталому домобудівництві та ланцюгах постачання будівельних матеріалів.

Президентка ВГО «Жива планета» мала виступ на вебінарі про виклики та можливості для України щодо зелених ініціатив. Під час доповіді вона презентувала досягнення, історії успіху і розроблені інструменти в рамках ініціативи нашої організації «Підтримка впровадження енергоефективних державних закупівель в Україні» в рамках проєкту технічного співробітництва «Просування енергоефективності та імплементації Директиви ЄС про енергоефективність в Україні», що реалізується GIZ від імені Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини у співпраці з Державним секретаріатом з економічних питань Швейцарії.

За програмою вебінару були розкрити і такі теми:

  • Значення лісів для кліматичної рівноваги та сталого будівництва (Павло Кравець, FSC Україна),
  • Співпраця для сталої відбудови (Браян Мілаковскі, Manufacturing and Business Revival Strategy Expert),
  • Синтез мистецтва і довкілля: «Новий європейський Баухаус» як відповідь на виклики сьогодення (Miroslava Grausová, Policy Officer, European Commission, Joint Research Centre/New European Bauhaus).

Всі теми доповідей були зосереджений на ключових європейських ініціативах та інструментах, які можуть підвищити ефективність використання ресурсів, у тому числі деревини, та зменшити вуглецевий слід будівель, не порушуючи стандарти безпеки та експлуатаційні характеристики.

Дякуємо FSC в Україні за співпрацю і запрошення.